Homoseksuell oslo film sex

homoseksuell oslo film sex

Historien om kjærligheten mellom Jack og Ennis, to amerikanske cowboyer, ble fortalt i Hollywoodfilmen Brokeback Mountain og rørte og betok både publikum, kritikere og Oscar-juryen. Filmen er et eksempel på hvordan mainstreamfilm kan beskrive kjønn, seksualitet og identitet på utfordrende og grensesprengende måter, mener Isabell Johansen.

Jack og Ennis er nokså typiske cowboyer. De slåss når de synes de må, og verken viser eller snakker om følelser til vanlig. Hvem som helst kan være både homo og hetero.

Dette budskapet er et sterkt brudd med heteronormativiteten, som legger til grunn at alle er hetero inntil det motsatte er bevist, sier Johansen.

Både Jack og Ennis lever i heteroseksuelle forhold. De to mennene møtes under dekke av fisketurer i fjellet, og holder forholdet skjult for kvinnene de lever med. Johansen mener historien illustrerer at hvem man har sex med, bare er ett element i menneskers identitet og seksualitet. Kanskje trives de med begge deler?

Under andre omstendigheter kunne de kanskje endt opp med hverandre. Men jeg synes det er bra at filmen ikke tar dette for gitt, sier Johansen. Hentydning til stereotypier er et viktig fortellerteknisk grep.

Ved å vise til forestillinger vi alle kjenner til, kan man få sagt mye på kort tid, noe filmskapere er avhengige av. Å skildre homofili på nye måter stiller altså store krav til den som forteller, ifølge Johansen. Det som eventuelt gjør dem homofile, følelsene de har for hverandre, foregår hovedsaklig på innsida, og vises i det de har sex med hverandre.

Slik eksplisitt sex mellom menn forekommer sjelden i Hollywoodfilmer, med unntak av ved skildringer av voldtekt. Brokeback Mountain blir slikt sett et viktig bidrag for å få bukt med fordommer og ensidige filmatiske skildringer, sier Johansen.

Også i forhold til sjangerkonvensjonene er Brokeback Mountain en radikal film, mener Johansen. En «gay western», som Oscar-verten sa på utdelingen der Brokeback Mountain fikk flere priser. Uttrykket «gay western» fikk hele salen til å le, så paradoksal oppfattes denne sammenstillingen, kommenterer Johansen.

Disse reglene skaper visse forventninger. Ikke å få forventningene innfridd, gjør oss bevisste på dem, sier Johansen og utdyper:. Det at man lar seg overraske av forventningsbrudd gjør en desto mer bevisst på at en i utgangspunktet hadde forventninger. Brokeback Mountain er sånn sett en queer film på flere måter, sier Johansen.

Brokeback Mountain, hvor original den enn framsto da den kom i , er faktisk ikke historiens første «gay western». Homoseksualitet fjernet som mental forstyrrelse fra den amerikanske diagnosemanualen DSM, men erstattes i av kompromisset «ego-dystonic homosexuality». Norsk Psykiatrisk Forening fjerner delvis homoseksualitet som «mental forstyrrelse».

Tidsskriftet Løvetann kommer ut, inneholder artikler og debattinnlegg om homofili. Det blir garantert full retts- sikkerhet for åpne homofile lærere i skolen. Fulle rettigheter blir innført for homofile i forsvaret. Wenche Lowzow er den første parlamentarikeren i Norden som står frem som homofil. Særskilt straffevern for homofile blir innført. Sosialdepartementet fraråder å bruke homofili som sykdomsdiagnose i Norge. Homodagene i Oslo blir et årlig arrangement. Diagnosen «ego dystonic homosexuality» fjernes fra den amerikanske diagnosemanualen DSM.

Høyesterett slår fast at aids og hivpositiv status ikke er oppsigelsesgrunn. Som det første land i verden innfører Danmark loven om registrert partnerskap for homofile og lesbiske. Verdens helseorganisasjon fjerner homofili som sykdomsdiagnose fra ICD Filmfestivalen «Skeive filmer» starter opp i Oslo.

.

Men det er i fattige Salé, byen som skilles av en elv fra Marokkos mer velstående hovedstad, at Abdellah Taïas historie begynner. Familien bor på tre rom: I New York Times skriver Taïa om en natt da han var Det er en varm sommernatt. Ingen i familien sover.

Fulle menn skriker utenfor familiens hus, de holder alle våkne. De skriker at Taïa skal komme ned til dem og ha sex med dem. At han skulle beskytte meg, i det minste med ord. Alt jeg ønsket var at han skulle si: La lillebroren min være i fred. I Salé, inneklemt mellom kroppene, skjønner Taïa at han er «zamel» «homse». Gutter med feminine trekk brukes av dem som vil i gata. Grensen mellom sex og vold er flytende. På tallet er ikke Salé koblet på verden.

Abdellah Taïa ser egyptisk film på TV. Der dekker ikke kvinnene seg ikke til og alkohol drikkes åpenlyst. I Taïas hode skjer det en kobling mellom film og frihet. Når han er 13 år bestemmer han seg for å lære fransk for å studere film i Paris. Men å skrive på fransk, arven fra Marokkos tid som fransk protektorat, kaller Taïa et «svik»: Hadia Tajik kan aldri svare godt nok!

Skriften kom ut av savnet jeg kjente da jeg skrev på fransk om en arabisk-marokkansk verden. Å skrive er å skrive om det man ikke kjenner, det som kommer til en ved hjelp av instrumenter som vi ikke mestrer helt.

Denne følelsen av at jeg har rett til å gjøre det jeg gjør, at jeg er voksen. Men samtidig denne fryktmekanismen. Vi er tilbake ved en filminnspilling i Casablanca i Abdellah Taïa regisserer selv filmatiseringen av romanen Armée du salut Frelsesarmeen. Det er en av Midtøstens første filmer om homofili. Sikkerhetsvakter står ved filmsettet i Casablanca. Under innspillingen var Taïa nervøs. Å være en tyv. Fordi den virkeligheten som fortelles har ingen gitt meg velsignelse til å fortelle.

Det var som da jeg var liten og kjøpte filmmagasiner uten å ha egne penger. En følelse av å stjele, men samtidig uten skyldfølelse. En statlig filmaktør har godkjent manuset — i landet der straffelovens paragraf fortsatt straffer «uhemmede eller naturstridige handlinger med et individ av samme kjønn» med opptil tre års fengsel og bøter.

Noen måneder tidligere har Universitetet i al-Jadida annonsert at de avlyser en konferanse om Taïas bøker. Islamister og studenter har presset på. I marokkansk presse går debatten varm om at marokkanske skuespillere i Taïas film. Yngre skuespillere spiller mot voksne menn i en film der homofili er tema. En kritiker beskylder Taïa for pedofili. Det finnes en vilje hos marokkanske filmaktører til å vise virkeligheten slik den faktisk er. Filmen er dessuten finansiert med franske, ikke marokkanske, penger.

Følg oss på  Twitter  og  Facebook! Filmen blir vist på filmfestivalene i Toronto og Venezia. Den er laget for å vises i Marokko og har ingen eksplisitte sexscener. Den er allerede vist på en filmfestival i Tanger. Denne måneden vises filmen på ny i Casablanca og Marrakech.

Taïa håper marokkanere nå tør å se filmen for det den er. Hans siste roman handler om innvandrere fra Algerie, Marokko og Iran, som flykter til frihet i Paris, men som likevel stenges ute fra storsamfunnet. Romanen utkom dagen etter angrepet på Charlie Hebdo.

Taïa mener muslimer i Frankrike går i tre feller. Fra Vesten som ignorer fullstendig hva det vil si å være muslim. Og fra islamistene som vet hva de trenger å gjøre for å hisse på seg Vesten. For å unngå å havne i disse fellene, må vi ha sans for selvkritikk. Vi må frigjøre oss fra enkelte ting som ikke lenger kan passere når det gjelder islam. Vi må fornye islam, og fornye og revolusjonere vårt forhold til islam, til Koranen og oss selv.

Også blant den vanlige mann i gata. Men den følges ikke opp av makthavere. I flere land har myndighetene mulighet til å «av-diabolisere» homofili.

Men de har interesse av å holde på forvirringen som eksisterer om temaet. For Taïa er det ikke nok at franske muslimer gjentok hva islam ikke var i etterkant av angrepene. Ved bare å gjenta det, glemmer man hvordan borgerne bringe samfunnet videre, sier han. Jo dypere man kommer inn i litteraturen, jo bedre ser man strukturene av religion, sosial klasse og makt i samfunnet.

Jeg skriver med ord. Men homoseksualiteten er til stede hele tida. Jeg vil være tydelig, ærlig, gi et verdig bilde av homofili og fjerne klisjeer. I løpet av den arabiske våren ble tidsskrifter for homofile lansert i undergrunnen. Det pågår en debatt om homofili i Marokko som er «unik i Midtøsten», mener Taïa. Mens Den islamske staten IS dreper homofile, er andre konservative aktører på frammarsj. Ifølge en undersøkelse fra november i fjor, støtter 83 prosent av marokkanerne homofobi.

Taïa, som betegner seg som en «kulturell muslim», mener det alltid har eksistert toleranse for homofili innenfor islam. Han viser til den arabiske filosofen Averroës og den iranske poeten Rumi. Det litterære verket Tusen og én natt, fylt med sex og overskridelse, er den arabiske litteraturens andre referanse etter Koranen, påpeker Taïa.

Jeg gir islamistene den retten, med deres begrensede visjon av Koranen. Verden krever av en at en skal stå ansikt til ansikt med verden alene. Men man kan ikke være alene hele tida. Men man trenger ikke tillatelse for å skrive en roman. Da er man i noe offisielt og glatt.

Jeg vet ikke hva de tenker om det jeg skriver. Men en gang sa søsteren min: Den første kvinnen blir valgt inn i styret til DNF — Det første norske radioprogrammet om homoseksualitet blir sendt på NRK. Kim Friele blir valgt til leder i DNF Straffeloven mot homoseksualitet, paragraf forbud mot sex mellom menn , blir opphevet. Kim Friele i da hun ledet arbeidet med å fjerne forbudet mot sex mellom menn. Hun fikk gjennomslag i Kim Friele og et mannlig homofilt kjærestepar deltar på det første norske fjernsynsprogrammet med homofile selv.

Homoseksualitet fjernet som mental forstyrrelse fra den amerikanske diagnosemanualen DSM, men erstattes i av kompromisset «ego-dystonic homosexuality». Norsk Psykiatrisk Forening fjerner delvis homoseksualitet som «mental forstyrrelse». Tidsskriftet Løvetann kommer ut, inneholder artikler og debattinnlegg om homofili.

Det blir garantert full retts- sikkerhet for åpne homofile lærere i skolen. Fulle rettigheter blir innført for homofile i forsvaret.

Wenche Lowzow er den første parlamentarikeren i Norden som står frem som homofil. Særskilt straffevern for homofile blir innført.

Iranian bøsse personals chat sex

FREE LIVE CHAT BØSSE FREE LIVE CAM

HOMOSEKSUELL SEX CHAT NORGE ESCORTE GOL